Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana.

Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana.

Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana.

Domowa kiełbasa pieprzowa dla smakoszy, którzy lubią swojskie wyroby. Składniki:  2 kg karkówki,1 kg wołowiny, 1 kg podgardla, 3 łyżki soli kamiennej, 1 łyżka pieprzu mielonego,  3 łyżki majeranku, łyżkę cukru, 10 z. czosnku, 2 łyżki papryki, 2 łyżki pieprzu ziarnistego, 1/2 l wody, jelita. Mięso i czosnek mielimy na grubym sitku, tłuste kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i wyrabiamy  na jednolitą masę  //pieprz ziarnisty rozgniatamy tłuczkiem// Tak przygotowane mięso chowamy pod przykr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, chleb, mielone, mięso, wołowina, karkówka, papryka, mięso mielone

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.