Gdy tradycyjny kurczak się nam znudził, to można go upiec np. w pomarańczach. Potrzebujemy kurczaka 1,5 kg, pomarańcze 4szt., olej 1/3 szklanki,czosnek 3 ząbki, zioła prowansalskie czubata łyżka, sól/pieprz/papryka po 1 łyżeczce, 1/2 cytryny. Kurczaka nacieramy solą, po chwili nacieramy czosnkiem i potem pozostałymi przyprawami. Wyciskamy sok z dwóch pomarańczy i wlewamy do kurczaka, skórki wkładamy też do środka. Olej dodajemy do naczynia i kroimy dwie pomarańcze, którymi okładamy kurczaka. Wk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...