Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane

Przepis na : obiad

1 kg wołowiny bez kości ( udziec, antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej rzepakowy sól i pieprz Mieso kroimy w poprzek włókien na plastry o grubości ok 1 cm.  Plastry wołowiny układamy na desce, przykrywamy folia spożywcza i rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa. Powierzchnia powinna się zwiekszyć dwukrotnie. Boczek, ogórki i chleb kroimy w słupki podobnej wielkości. Cebulę k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, ogórki, wołowina, chleb, boczek, kluski, chleb razowy, kopytka, buraczki, sosy, ogórki kiszone, kasza, kasza gryczana, mięso, surówka, por , wielkanoc, obiad, mięso duszone, mięso na obiad

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.