Prosty chleb pszenny na drożdżach (z długą świeżością i chrupiącą skórką)

Prosty chleb pszenny na drożdżach (z długą świeżością i chrupiącą skórką)

Prosty chleb pszenny na drożdżach (z długą świeżością i chrupiącą skórką)

 Kolejny udany wypiek mojego zdolnego męża. (Aj, końcu sama muszę zmotywować się do pieczenia chleba.) Bochenek wychodzi baaardzo duży, mięciutki w środku, z chrupiącą skórką i co ważne - długo pozostaje świeży! A to dzięki dodatkowi masła. Koniecznie sami spróbujcie, bo naprawdę warto! (1 duży lub 2 małe bochenki) 700g mąki pszennej chlebowej (u mnie Basia do wypieków drożdżowych) 300 ml wody 150 ml mleka 25g masła 1 opakowanie suchych drożdży (7g) lub 14g drożdży świeżych 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.