Wielkanoc już tuż, tuż! Czy już macie przygotowany zakwas na żur? Jeżeli nie, to nie ma się czego martwić, czasu jeszcze jest. U nas na stole Wielkanocnym prawie zawsze gości tradycyjny żurek z dużą ilością majeranku, z pyszną białą kiełbasą, masą wędlin i jajkiem. Przygotowanie żurku jest bardzo łatwe, jedynie trochę czasu zajmuje kiszenie się zakwasu, ale efekt końcowy będzie tego warty! Zapraszam do wypróbowania przepisu! Składniki: Zakwas: 800 ml ciepłej wody 8 łyżek mąki na zakwas żurkowy (typ 200... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.