Żeberka duszone w sosie własnym
Żeberka duszone w sosie własnym
Żeberka duszone w sosie własnym Kruche i soczyste mięso, duszone w aromatycznym sosie z cebulą i suszonymi grzybami. Pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Te żeberka wprost rozpływają się w ustach. Możemy je podać z ziemniaczkami, kluskami śląskimi albo pyzami i ulubioną surówką, u mnie gotowana kiszona kapusta i puree ziemniaczane. Palce lizać! Składniki: ok 1,5 – 2 kg żeberek 2-3 łyżeczki soli 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczka ostrej papryki 1-2 ząbki czo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
żeberka, chleb, obiad, kluski, grzyby, surówka, rosół, kapustą, przystawki, kapusta kiszona, dania mięsne
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję