Mleczny chleb Hokkaido na tangzhong

Mleczny chleb Hokkaido na tangzhong

Przepis na : śniadanie

Coś słodkiego i pysznego na listopadowe dni? ależ proszę bardzo. Chlebek puszysty, pachnący, idealny sam czy z dżemem albo z kremem czekoladowym albo co tam lubicie. Sekret tego chleba polega na przygotowaniu tangzhong. A co to takiego? jest to lekki budyń przygotowany z niewielkiej ilości mąki i mleka. I dzięki temu budyniowi chleb jest puszysty i mięciutki. Chleb z Japonii. CZYTAJ DALEJ

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, budyń, śniadania, drożdżowe, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.