Chleb pszenno- żytni na maślance

Chleb pszenno- żytni na maślance

Chleb pszenno- żytni na maślance

Uwielbiam domowe pieczywo i właściwie rzadko zdarza się nam je kupować. Często hoduję żytni zakwas, czasem piekę chleb w piekarniku a w ostateczności sięgam po maszynę, kiedy nie mam czasu na kontrolowanie wypieku. Domowy chleb to jednak całkowicie co innego, takie pieczywo smakuje domem a zapach jaki się w nim unosi podczas pieczenia, świadczy o tym, że ktoś w nim mieszka. Składniki (na 1 bochenek): 8 gram suszonych drożdży lub 20 gram świeżych 30 ml ciepłej wody 1 łyżka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.