Ciabatty "winogronowe" (na wodzie z fermentacji czerwonych winogron)

Ciabatty

Ciabatty "winogronowe" (na wodzie z fermentacji czerwonych winogron)

  1. Fermentowane winogrona (3-4 dni w t. pokojowej) 300 g - czerwone winogrona 300 g - woda 15 g cukier (jeśli winogrona nie są bardzo słodkie) ⠀⠀ Rozgnieść winogrona, dodać wodę i zostawić przykryte do czasu pierwszych oznak pienienia i fermentacji (ok. 3 dni). Odcedzić płyn na sitku, część wykorzystać do zrobienia zaczynu, pozostały schować do lodówki 4°С. 2. Zaczyn (4-6 godzin w  t. pokojowej do czasu pienienia, potem schować na 12-24 godzin do lodówki) 75 g - mąka pszenna jasna silna 150 g - płyn ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.