domowe wędliny parzone

domowe wędliny parzone

domowe wędliny parzone

Oto zdjęcie naszych domowych wyrobów :) każdy  może to zrobić Mięso:2 x po ~1,5 kg, 2 łyżki soli, 2 łyżki soli peklowej, 4 łyżki cukru, 1 łyżka pieprzu, 1 łyżka papryki,  1 łyżka majeranku, 1 łyżka ziół prowansalskich, 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela, 5 ziaren jałowca, główka czosnku  Sole i cukier łączymy razem, przyprawy ziarniste i liść mielimy, a potem dodajemy do pozostałych. Mięso posypujemy solą z cukrem, potem wcieramy pozostałe przyprawy i czosnek. Przykrywamy i wstawiamy do lodówk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, mielone, szynka, schab, karkówka, papryka, mięso mielone, schab gotowany, szynka gotowana, chleb z ziarnami

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.