Kotlet de volaille ...

Kotlet de volaille ...

Kotlet de volaille ...

..." Kotlet de volaille – kotlet panierowany w jajku i bułce tartej , smażony na głębokim oleju, sporządzony z roztłuczonej piersi kurczaka nadziewanej masłem i przyprawami . Oryginalny de volaille powinien mieć w środku tylko koperek i masło lub masło ziołowe z dodatkiem czosnku. Istnieją jednakże różne ich warianty."... Tyle mówi nam Wikipedia, a jak to zrobić? Zobaczcie poniżej :)   Skład na 8 szt.: mięso z piersi kurczaka 4 szt. , masło 100 g, sól ~1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka,  koperek, j... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, piersi, tarta, pierś, bułki, chleb, mięso, de volaille, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak, nadziewana pierś z kurczaka , polędwiczka, polędwiczki, jajka nadziewane

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.