Tatar

Tatar

Tatar

Tatar wołowy, to super smaczne danie ze świeżego surowego mięsa, które prosto, łatwo i szybko przygotujemy w domu lub zjemy w każdej tradycyjnej restauracji. -- Skład: 500 g mięsa mielonego z polędwicy, ligawy lub udżca, żółtka jajka, sól i pieprz do  smaku, 2-3 łyżki oleju, drobno posiekana cebula i ogórek kiszony lub korniszon...  Opcjonalnie inne ulubione dodatki... kapary, grzybki marynowane, sardynki, ....  Mięso doprawiamy solidnie solą z pieprzem mielonym lub tłuczonym, dodajemy olej i wyra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mielone, mięso, mięso mielone, ogórki, ogórki kiszone

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.