Przepis na : obiad
Bardzo prosty i skuteczny sposób na pysznego kurczaka z chrupiącą skórką. Kurczaka myjemy porządnie w zimnej wodzie i osuszamy na kratce. Potem przyprawiamy przygotowaną mieszanką przypraw: pół szklanki oleju, łyżeczka soli, łyżeczka papryki, łyżeczka curry, pół łyżeczki pieprzu, łyżka majeranku. Do środka wkładamy całą cebulę. Schładzamy w lodówce lub nie :) . Pieczemy 60 min / 200 st.C w zamkniętym naczyniu , następnie 30 min. bez pokrywki/ 180 st.C Smacznego ! ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...