Bułeczki filipińskie - pan de sal

Bułeczki filipińskie  - pan de sal

Bułeczki filipińskie - pan de sal

Bardzo smaczne, miękkie bułeczki z nieco nietypową skórką - obsypaną tartą bułką. Najlepsze w dniu pieczenia. Warto zamrozić. Przepis ze strony Moje WypiekiskładnikiSkładniki na 10 - 12 sztuk:4 szklanki mąki pszennej chlebowej1 i 1/3 szklanki letniej wody1/4 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego1,5 łyżeczki cukru1 łyżeczka soli12 g (1 łyżka) drożdży suchych lub 24 g drożdży świeżychbułka tarta, do obtoczeniaprzygotowanieMąkę  wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, chleb, bułki, naleśniki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, naleśnik, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb na zakwasie, ciasto na naleśniki, bułka pszenna, ciasto słonecznikowe

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.