Środa: Szwedzkie pulpety z pure

Środa: Szwedzkie pulpety z pure

Środa: Szwedzkie pulpety z pure

Najbardziej popularne szwedzkie danie, znane na całym świecie dzięki Ikei, która serwuje w każdym swoim barze kottbullar mit potasisom. Szwedzkie pulpety koniecznie trzeba podawać właśnie z ziemniakami pure i oczywiście z konfiturą z brusznicy. Czas : Około 40 minut Poziom trudności : Raczej łatwe Liczba porcji : 4-6   Na początku maja 2018 r. na oficjalnym koncie twitterowym Szwecji pojawił się komunikat: „Pulpety szwedzkie bazują na przepisie przywiezionym z Turcji do domu przez króla Karola XII na począ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, mielone, ziemniaki, sosy, chleb, mięso, tarta, wołowina, wieprzowina, mięso mielone, bułki, kapustą, dania mięsne, jajka faszerowane

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.