Kolejny pomysł na ciepłe śniadanie - tosty francuskie nadziane żółtym serem i wędliną podane z sadzonym jajkiem. Danie błyskawiczne do przygotowania. Najlepiej smakuje podane od razu po usmażeniu, ponieważ gorący tost będzie lekko chrupiący, a ser - ciągnący. Poniższy przepis to pomysł na wykorzystanie lekko czerstwego pieczywa lub nadmiaru chleba tostowego. Składniki na 1 porcję: 2 kromki chleba tostowego 2 jajka 2 plasterki żółtego sera 2 plasterki wędliny sól, pieprz masło do smażenia do dek... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)