CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z OTRĘBAMI

CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z OTRĘBAMI

CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z OTRĘBAMI

Tym razem przygotowałam dla Was pyszny chlebuś z dodatkiem otrąb pszennych.  Chleb ma neutralny smak z lekką orzechową nutą i co najważniejsze nie jest kwaśny, pewnie to zasługa dodatku drożdży i cukru. Ma cienką chrupiącą skórkę oraz lekko wilgotny miąższ z licznymi dużymi dziurami. Dobrze się kroi a co najważniejsze jest znakomity. Smacznego :) SKŁADNIKI NA ZACZYN : 0,5 szklanki  zakwasu 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki mąki żytniej typ 2000 CIASTO WŁAŚCIWE : 30 dag mąki pszennej typ 650 ( babuni ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, chleb, ciasto, pieczywo, chleb na zakwasie, chleb mieszany, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.