Prosty, pszenny chleb na drożdżach z niewielką ilością mąki razowej. Z nutką czosnku i ziarenkami kminku. Idealny wypiek jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z domowym pieczywem. SKŁADNIKI: 550g mąki pszennej typ 650 125g mąki pszennej razowej typ 2000 450ml wody 1 łyżeczka cukru 25g drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżeczka kminku całego 2 ząbki czosnku Drożdże rozetrzeć z cukrem i 1/4 szklanką ciepłej wody odlanej z podanej ilości. Odstawić w ciepłe miejsce na 10-15min. Do misy w której będziemy zagniatać chleb wsypać ... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.