Chleb z ziemniakami i ziarnami, bez wyrastania (Pane di patate con semi, senza lievitazione)

Chleb z ziemniakami i ziarnami, bez wyrastania (Pane di patate con semi, senza lievitazione)

Chleb z ziemniakami i ziarnami, bez wyrastania (Pane di patate con semi, senza lievitazione)

Co zrobić z ugotowanymi ziemniakami ? Możemy  upiec chleb, który  przygotowuje si ę  błyskawicznie, nie potrzebuje wyrastania, jest miękki, wilgotny z niezwykle chrupiąc ą  sk ó rk ą. Chlebek wzbogaciłam o dodatek  pestek dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Polecam Wam serdecznie! **** Qualcuno si è mai domandato cosa di possa fare con le patate lesse? Possiamo ad esempio preparare il pane senza lievitazione, particolarmente morbido all’... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, słonecznik, ziemniaki, chleb, ciasto, pieczywo, mleko w proszku, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.