Żeberka z piekarnika

Żeberka z piekarnika

Żeberka z piekarnika

Przepis na : obiad

Pieczone żeberka,  to doskonała propozycja dla smakoszy. Składniki: 1 kg żeberek, łyżeczka soli, łyżeczka płaska pieprzu, łyżeczka kopiasta papryki, czosnek. Przyprawiamy mięso, przekładamy do naczynia i dodajemy 1/3 kostki smalcu ok.35g.  Pieczemy w 200 st.C/ 60 min. i 5 minut bez pokrywki. Potem mięso odsączamy z tłuszczu. Serwujemy gorące z czym kto lubi, sos też już mamy i to prawdziwy pieczeniowy. Kroimy na porcje pomiędzy żebrami. Smacznego !!!  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, żeberka, mięso, sosy, obiad, papryka, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.