Schab w pomarańczach z ananasem

Schab w pomarańczach z ananasem

Schab w pomarańczach z ananasem

Super schab dla poszukiwaczy smaków. -- Skład: schab 1,5 kg, 2 pomarańcze, 2 cebule, główka czosnku, puszka ananasów,  do przyprawienia sól, pieprz i trochę oleju 4-6 łyżek stołowych. -- -- -- Umyty świeży schab kroimy na grube plastry i przyprawiamy solą i pieprzem. Do przełożenia szykujemy plastry cebuli, pomarańczy i ananasa...a także czosnek. Potem w naczyniu układamy wszystko na przemian, polewamy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 90 min/ 200 st.C i dopiekamy odkryte 10-15 min/180 st.C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.