Chleb pszenny z maszyny

Chleb pszenny z maszyny

Chleb pszenny z maszyny

Taki chleb można zrobić również bez maszyny, ale ja zawsze robię w maszynie. Dużo łatwiej i szybciej. Chlebek jest super, nic się nie kruszy. Drożdże wymieszać z odrobiną ciepłego mleka, 1 łyżeczką cukru i łyżką mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek i wlać do niego drożdże i pozostałe składniki. Zagnieść ciasto na gładką i sprężystą masę. Ostawić do wyrośnięcia. Uformować dowolny kształt chlebka. Nagrzać piekarnik do 230 C i piec chlebek 30 minut. Chlebek musi się zarumienić. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na drożdżach , ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.