Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami

11
  • Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami
  • Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami

    Prosta sałatka z chleba, która latem robiona jest z najsłodszych pomidorów. Poza sezonem świetnie dają radę pieczone warzywa. Smak i walory energetyczne panzanelli wzmacnia solidny kawał steka. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże   Typowo chłopska potrawa, która trafiła na królewskie stoły. Panzella to prosty sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Początkowo sałatka składała się z oliwy, wody, pieczywa i sałaty. Od kiedy do Włoch zawitały pomidory to one stały się jednym ... Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz


    Inne przepisy z Niedzielny kucharz

    Dodaj komentarz