Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami

Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami

Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami

Prosta sałatka z chleba, która latem robiona jest z najsłodszych pomidorów. Poza sezonem świetnie dają radę pieczone warzywa. Smak i walory energetyczne panzanelli wzmacnia solidny kawał steka. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże   Typowo chłopska potrawa, która trafiła na królewskie stoły. Panzella to prosty sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Początkowo sałatka składała się z oliwy, wody, pieczywa i sałaty. Od kiedy do Włoch zawitały pomidory to one stały się jednym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, sałata, sałatka, sosy, twaróg, ogórki, obiad, ciabatta, sałatki, sałatka z pomidorem, mięsa pieczone, sałatka królewska, sałatka do obiadu, warzywa na patelnie, lekkie sałatki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz