Wątróbka drobiowa gotowana

Wątróbka drobiowa gotowana

Wątróbka drobiowa gotowana

Smaczna i prosta propozycja przygotowania wątróbki, która na pewno się uda. -- Wątróbkę moczymy w mleku minimum 60 minut. Potem odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie. Na 1 kg przygotowanej wątróbki szykujemy 2 litry wody z liściem laurowym i zielem angielskim. -- Gdy woda się zagotuje, wkładamy wątróbkę, mieszamy i wyłączamy grzanie. Przez 15 minut wątróbka się parzy we wrzątku i po tym procesie jest już dobra do spożycia. Serwujemy z podsmażona cebulką. Żeby zaserwować gorące danie, to pod koniec smażenia cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ziemniaki, pieczywo, wątróbka drobiowa, chleb mieszany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.