Chlebek na podmłodzie, prosty do zrobienia. Podmłoda : 200 g mąki pszennej typ 750 200 ml letniej wody 5 g świeżych drożdży Ciasto : cała podmłoda 450 g mąki pszennej typ 750 200 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 5 g świeżych drożdży 4 łyżki oleju Podmłoda : Do miski włożyć rozdrobnione drożdże,mąkę i wodę i dokładnie wymieszać. Miskę zakryć ściereczką i zostawić wszystko na około 10 godzin w temperaturze pokojowej. Po upływie tego czasu drożdże wymieszać z solą. Ciasto właściwe : Podmłodę przełożyć do misy r... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...