Chleb pszenny na podmłodzie

Chleb pszenny na podmłodzie

Chleb pszenny na podmłodzie

Chlebek na podmłodzie, prosty do zrobienia. Podmłoda : 200 g mąki pszennej typ 750 200 ml letniej wody 5 g świeżych drożdży Ciasto : cała podmłoda 450 g mąki pszennej typ 750 200 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 5 g świeżych drożdży 4 łyżki oleju Podmłoda : Do miski włożyć rozdrobnione drożdże,mąkę i wodę i dokładnie wymieszać. Miskę zakryć ściereczką i zostawić wszystko na około 10 godzin w temperaturze pokojowej. Po upływie tego czasu drożdże wymieszać z solą. Ciasto właściwe : Podmłodę przełożyć do misy r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...