chleb - 25827 przepisów (strona:393/1722)

Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT 91

porcji: – 3 cukinie – 250g ricotty – 170g tuńczyka w oliwie – 100ml mleka – 3 jajka – 1 cebula – 50g parmezanu, tartego – 1 kromka chleba – 2 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej (lub bezglutenowej) – 1 łyżka oliwy – sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż na pół i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, studzimy. Kromkę chleba(...)drobno pokrojoną cebulę. Ostudzone cukinie wydrążamy za pomocą łyżeczki i podsmażamy z cebulą, aż prawie całkowicie odparuje. Zawartość patelni studzimy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy odciśnięty z mleka chleb, ricottę, tuńczyka i jajka, mieszamy. Do masy dodajemy parmezan, doprawiamy i mieszamy. Tak przygotowaną masą wypełniamy wydrążone cukinie. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy posypujemy bułką tartą

Be Fit Be Strong
Chleb pszenny ze słonecznikiem 75

jakiegoś czasu domowe chleby bardzo często goszczą u mnie w domu. Zmieniam tylko skład i działam. Ten okazał się kolejnym sukcesem... chrupiąca skórka, i pyszny środek. Przepis na pojemnik żaroodporny o średnicy 23cm SKŁADNIKI: 600g mąki pszennej typ 1050 100g mąki pszennej typ 405 14g drożdży instant 500g kefiru 100g słonecznika 50g płatków żytnich 2,5 łyżeczki soli 1 łyżka(...)misce, dokładnie wyrabiamy. 2. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 60 minut aby podrosło. 3. Po tym czasie ciasto delikatnie przerabiamy, oprószamy mąką, przekładamy do pojemnika żaroodpornego. 4. Chleb delikatnie nacinamy nożykiem, obsypujemy odrobiną czarnuszki, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około 30minut. 5. Chlebek troszkę podrósł, wkładamy go do zimnego piekarnika, pieczemy w temperaturze 180* około 55 minut. (chleb piekę

Dziś Ja gotuje
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem 64

Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno-żytni <span>chleb ze słonecznikiem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Chleb na zakwasie z maślanką 108

Odkąd mam w domu zakwas żytni staram się co weekend piec jakiś prosty chleb. A że mam thermomix to ułatwiam sobie sprawę jeśli chodzi o wyrabiane ciasta, bo akurat on bardzo dobrze wyrabia, więc znalazłam w sieci przepis na ten chleb z thermomixa , który wykorzystałam, ale wam podaje go w formie do tradycyjnego wyrabiania. To chleb na zakwasie żytnim

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chleb czosnkowy z siemieniem lnianym 145

momentu aż się rozpuszczą. Dodajemy letnią wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Do dużej miski wsypujemy mąką orkiszową oraz pszenną, siemie lniane (zostawiamy trochę ziaren do posypania wierzchu chleba), dodajemy poszatkowany drobno czosnek, zioła prowansalskie, sól, zaczyn oraz wodę. Wszystko razem wyrabiamy dłonią do połączenia wszystkich składników i uzyskaniu jednolitej masy. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy(...)godziny do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy wodą i posypujemy ziarnami siemienia lnianego. Pozostawiamy na 30 minut aż ciasto znów wyrośnie. Chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 80°C i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 200°C i pieczemy przez 45 minut. Upieczony chleb wykładamy z formy

Qchnia po prostu
Chleb pszenny na zakwasie żytnim na mące mieszanej 74

Chleb pszenny ale na mące mieszanej bo użyłam tutaj trzech rodzajów mąki: pszenną T 650, pszenną graham T 1850 i orkiszową pełnoziarnistą. W rezultacie upiekł się zdrowy, pyszny chleb o zwartym miękiszu, chrupiącej skórce, idealny. Zajadałam go z miodem, taki kaprys. Zachęceni do pieczenia? zapraszam. Chleb pszenny na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Prosty chleb na zakwasie 90

Kolejny etap nauki robienia chlebów na zakwasie. Tym razem wzięłam na warsztat prosty przepis ze strony lovezdrowe . Chleb jest o tyle fajny, że nie wymaga całodniowej obróbki, kilkakrotnego wyrastania, jest naprawdę prosty i pyszny. Wyszedł bardzo udany, ładnie wyrósł i miał “dziurki”. Upiekłam go na kamieniu do pizzy, który świetnie się sprawdza do pieczenia chlebów. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chleb razowy z pestkami dyni 104

smak i potrafią nieźle namieszać w teksturze dania. A ponieważ akurat nadszedł dzień, gdy trzeba upiec kolejny chlebek, mając w pamięci smak tamtych bułek postanowiłam wykorzystać właśnie pestki dyni. Chleb razowy z pestkami dyni - przepis Do przygotowania chleba będziesz potrzebować: 500g mąki pszennej razowej, 100g pestek dyni, ok. 300ml ciepłej wody, pół łyżeczki cukru, 50g drożdży, łyżkę siemienia lnianego, łyżeczkę(...)stopni C lub innym ciepłym miejscu). 6. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C i piecz ok. 50 minut. 7. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw chleb w środku do ostudzenia. Gdy lekko przestygnie wyjmij i do końca ostudź na kratce

Z notatnika dietetyka
Najprostszy pudding chlebowy z owocami i o tym, co zrobić z czerstwego chleba 74

Pudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować! W sieci znajdziecie mnóstwo przepisów na pudding chlebowy – pyszne są te ze starej chałki, ale ja przedstawiam Wam Read More Artykuł Najprostszy pudding chlebowy z owocami i o tym, co zrobić z czerstwego(...)chleba pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Chleb Orkiszowy z nasionami 73

Chleb Orkiszowy z nasionami Pieczony chleb jest dłużej świeży i smaczniejszy Składniki: ·        3 szk mąki orkiszowej ·        200 g siemię lniane ·        100 g pestek słonecznika ·        ½ łyżeczki soli ·        15 dag drożdży świeżych(...)wlewamy wodę tak żeby powstało nam gęste ciasto, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia 3.   Przekładamy do formy, posypujemy sezamem i pieczemy 40 minut w 180°C 4.   Chleb gotowy 5.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Chleb z garnka 63

Nadeszły czasy kiedy coraz więcej osób piecze chleb w domu, a co za tym idzie szuka przepisu na ten najlepszy. Taki który zagości w ich domach i zostanie tam na długo. Dzisiaj chciałam podzielic się z wami przepisem na mój chleb pszenny numer jeden. Jest… The post Chleb z garnka appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Chleb tostowy – puszysty! 83

Chleb tostowy wydawał mi się trudnym wypiekiem. Zastanawiałam się jak zrobić taki mięciutki, puszysty i pyszny bochenek. Ale po kilku próbach z efektem lepszym lub gorszym mam mój najlepszy przepis na taki właśnie chleb tostowy! Uwielbiamy… Artykuł Chleb tostowy – puszysty! pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Najlepszy Chleb z Garnka 80

Kochani dziś podsyłam wam przepis na najlepszy chleb z garnka. Pyszny, chrupiący, a co najważniejsze domowy.. :) Przepis jest bardzo prosty, jedynym jego minusem jest to że zanim go zjemy musimy trochę poczekać, gdyż musi rosnąć około 17 godzin + godzina pieczenia. Przepis na garnek : 23cm x 23cm SKŁADNIKI: 385g mąki pszennej (typ 1050) 1/3 łyżeczki drożdży instant 1 ¼ łyżeczki soli(...)375g zimnej wody WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki wyrabiamy w misce, za pomocą łyżki albo haka. Konsystencja jest dość rzadka, nie jak u standardowego chleba. Miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na około 15 godzin. 2. Po upływie 15 godzin chlebek przekładamy na stolnicę, obsypujemy intensywnie mąką, delikatnie przerabiamy. Przekładamy ciasto na ścierkę obsypaną mąką, wierzch także obsypujemy

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania