Składniki: Zaczyn: 40 g drożdży 1 łyżeczka cukru 100 ml letniej wody 100 g mąki orkiszowej 400 g mąki pszennej 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki siemienia lnianego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 300 ml letniej wody Sposób wykonania: Zaczyn: Drożdże kruszymy posypujemy cukrem i rozcieramy łyżką do momentu aż się rozpuszczą. Dodajemy letnią wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Do dużej miski wsypujemy mąką orkiszową oraz pszenną, siemie lniane (zostawiamy trochę ziaren do posypania wierzchu chleba),... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...