„kebab” po mojemu

„kebab” po mojemu

„kebab” po mojemu

500 g piersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa,   średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera   500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut. Przyprawy zemleć, wymieszać z solą. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, natrzeć przyprawami i odstawić na pół godziny. Skropić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, kapustą, chleb, papryka, mięso, ser, sosy, jogurt, kurczak, kapusta pekińska, ser żółty, pierś, piersi, surówka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, surówka z kapusty, czerwona kapusta, kurczak z papryką , kurczak z serem, kurczak słodko kwaśny, sos do kurczaka, surówka z czerwonej kapusty

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.