Chleb Mantovane wprost z włoskiej Lombardii

Chleb Mantovane wprost z włoskiej Lombardii

Chleb Mantovane wprost z włoskiej Lombardii

Przepis na : śniadanie

Mantua to miasto i gmina we Włoszech, w regionie Lombardia, w prowincji Mantua. Chleb Mantovane to rodzaj tradycyjnego chleba z mąki 00 i Manitoba, oliwy z oliwek, drożdży, soli i małej ilości wody. Ten przepis testowaliśmy w ramach lipcowej Piekarni Amber. Przepis pochodzi z bloga Strawberries and lemon Bułki są proste w wykonaniu, mają chrupiącą skórkę i mięciutkie wnętrze. Na blogu u Sarah znajdziecie sposób kształtowania bułek. Końcowe formowanie u mnie przy użyciu maszynki do makaronu, można wałkować jeśli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.