Chleb pszenny na żytnim zakwasie

Chleb pszenny na żytnim zakwasie

Chleb pszenny na żytnim zakwasie

Lubię jak dzieciaki nie mogą się doczekać...ja też tak czekałam jak Babcia piekła chleb, bo zapach tak kusił i człowiek czekał i czekała, a potem .....jeszcze ciepłe pajdy chleba z masłem, które się topiło....rety jakie wspomnienia!. Składniki na jeden bochenek, forma o wielkości 30x20 cm: 3/4 szklanki zakwasu, u mnie czysto żytni z przemiału 720 60 dag mąki pszennej, u mnie typ 500 2 płaskie łyżeczki soli 1 dag  świeżych drożdży, ( można dodać ale nie trzeba) 1 łyżka miodu lub cukru 300 ml letniej wody 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.