Pikantne skrzydełka

Pikantne skrzydełka

Pikantne skrzydełka

Zawsze smaczna i lubiana potrawa, którą można serwować na wiele okazji. -- Skrzydełka myjemy w zimnej wodzie i dzielimy na 3 części,  dwie z nich zostawiamy do pieczenia, a trzecią wyrzucamy. Wszystkie skrzydełka wkładamy do naczynia i lekko solimy. Potem  posypujemy przyprawami:  pieprzem, chili,... lub gotową mieszanką. Następnie dodajemy tłuszcz np. 2 łyżki smalcu i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 200 st.C / 45 minut Po upieczeniu mięso odsączamy na papierze kuchennym, smalec z przypraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, skrzydełka, przekąski, zupa, mięso, przekąska, mięsa pieczone

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.