Rolada schabowa

Rolada schabowa

Rolada schabowa

Rolada ze schabu nadziewana kiełbasą podwawelską.  -- Skład: schab 1-1,2 kg, kiełbasa ~250 g, płaska łyżka soli kamiennej, łyżka czubata majeranku,  łyżeczka pieprzu mielonego, łyżka pieprzu ziarnistego, dwie łyżeczki papryki, łyżka musztardy sarepskiej, czosnek 3-5 ząbków wg uznania i swojego smaku, około 5-6  łyżek oleju roślinnego. -- Umyty w zimnej wodzie  i osuszony schab kroimy wzdłuż nie do końca przez środek, potem jeszcze raz kroimy wzdłuż powstałe "połówki" i po rozłożeniu rozb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, chleb, kiełbasa, mielone, kurki, roladki, mięso mielone, pieczarki, mięso, kanapki, grzyby, schabowe

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.