CHLEB BEZGLUTENOWY NA MAŚLANCE

CHLEB BEZGLUTENOWY NA MAŚLANCE

CHLEB BEZGLUTENOWY NA MAŚLANCE

Chleb bezglutenowy może być smaczny! Pyszna, chrupiąca skórka, miękki, ale nie watowaty środek.... Kiedyś to było marzenie, teraz kilka zastosowanych trików i okazuje się, że w domu mogę mieć bezglutenowy chleb jak z piekarni. Zachęcam Was do samodzielnego pieczenia, warto! SKŁADNIKI: - 100 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie ziemniaczana, ryżowa, gryczana) - 60 g mąki z ciecierzycy - 60 g mąki kukurydzianej - 1 małe jajko - 200 ml maślanki - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 14 g drożdży świeżych - łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.