ZAKRĘCONY CHLEB PIECZARKOWY

ZAKRĘCONY CHLEB PIECZARKOWY

ZAKRĘCONY CHLEB PIECZARKOWY

Nie pieczemy w domu często pieczywa mimo, że najlepsze jest takie domowe. Uwielbiam zapach drożdży. Niestety ale na zrobienie dobrego chleba potrzeba jest trochę czasu. Jako, że już mąż mi marudził, że dawno nie piekłam żadnych bułek czy chleba przygotowałam zakręcony chlebek z sosem pieczarkowym. Chleb jest na drożdżach, klasyczny pszenny. Środek to pyszny sos pieczarkowy.  Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 op. drożdży 150 ml letniej wody 150 ml letniego mleka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.