Jakże dawno nie było tu żadnego śniadania! Kalendarzowa wiosna w swojej zielonej zwiewności będzie bawić u nas jeszcze tylko tydzień, więc rozpocznijmy go przepysznym śniadaniem :) Na stole Słonecznej Kuchni pachną z daleka dziurawe grzanki obłożone miodowym musem z fety i pikantną botwinką końca wiosny. W chlebowej dziurce mości się wymarzone jajko o wnętrzu pełnym płynnego, kremowego złota. Do tego moc pachnącego lekkością koperku i można wgryzać się w wiosenny, chrupiący poranek! Połączenie wyrazistej fety z ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)