Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem

Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem

Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem

Ribollita – jest prosta jak zupa z gwoździa. Zrobisz ją z kilku składników, które na pewno masz w kuchni. Niepozorna, a smakuje przepysznie. Szczególnie drugiego dnia. Ribollita – odgrzewana włoska zupa Od pewnego czasu szukamy prostych, szybkich do zrobienia i tanich przepisów. W ten sposób trafiliśmy na ribollitę, kiedyś zupę biednych włoskich chłopów, którą gotowali w chudych latach. Danie jest niesamowicie proste, a przez to pyszne, sycące i zdrowe. Nie ma jednego przepisu na robollitę, wiad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, chleb, fasola, tarta, czerwona fasola, danie jednogarnkowe, ciabatta, pieczywo, mięso, szybka zupa, seler naciowy, zupa z selera, drugie danie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.