Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf

Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf

Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf

Scroll down for recipe in English. Składniki : (na keksówkę o wymiarach 8,5 cm. / 22,5 cm.) 230 g. aktywnego zakwasu żytniego 600 g. mąki żytniej typ 720 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka miodu 350 ml. letniej wody Oraz 1-2 liście chrzanu mąka żytnia do posypania wierzchu chleba Mąkę wsyp do dużej miski. Wymieszaj z solą, cukrem, miodem i zakwasem. Wlej wodę, wymieszaj. Wyłóż ciasto na stolnicę i krótko wyrób rękami.  Dno formy wyłóż jednym dużym lub dwoma mniejszymi liśćmi chrzanu (mogą wychodzić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.