Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf
Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf
Scroll down for recipe in English. Składniki : (na keksówkę o wymiarach 8,5 cm. / 22,5 cm.) 230 g. aktywnego zakwasu żytniego 600 g. mąki żytniej typ 720 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka miodu 350 ml. letniej wody Oraz 1-2 liście chrzanu mąka żytnia do posypania wierzchu chleba Mąkę wsyp do dużej miski. Wymieszaj z solą, cukrem, miodem i zakwasem. Wlej wodę, wymieszaj. Wyłóż ciasto na stolnicę i krótko wyrób rękami. Dno formy wyłóż jednym dużym lub dwoma mniejszymi liśćmi chrzanu (mogą wychodzić... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Delicious Place
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Delicious Place
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, pieczywo, chleb na zakwasie, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Delicious Place
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję