Chleb żytni z rozmarynem

Chleb żytni z rozmarynem

Chleb żytni z rozmarynem

Chcąc zmienić nieco smak tradycyjnego żytniego chleba dorzuciłem trochę rozmarynu, który rośnie na kuchennym parapecie. Potem dodałem jedno jabłko pokrojone w kostkę i wyszło całkiem fajne pieczywo. Mój chleb został upieczony na zakwasie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby upiec go z dodatkiem drożdży i poczuć ten smak :) Składniki : Na noc przygotować zaczyn z: 200 ml ciepłej wody, 3 łyżek zakwasu i mąki żytniej w takiej ilości, aby zaczyn miał konsystencję owsianki ( około 3/4 szklanki ). Przykryć ściere... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Mikołaja

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.