Przepis na : kolacja
Dzisiaj będzie kolejny post w pewnym sensie recyklingowy, bo o tym jak zagospodarować pozostałego z obiadu pieczonego kurczaka. Mamy długi weekend, a to oznacza, że wielu z nas piecze i grilluje. Czasem z takiego kurczaka zostają nam na przykład kawałki piersi. Jeśli nie zjemy tego od razu, to najczęściej ląduje w lodówce, a potem przekładane jest z kąta w kąt, aż do wyrzucenia. A można pozostałe mięso użyć do przygotowania pysznej gorącej kanapki. Nie trzeba udziwnionych dodatków, gwarantuję, ze każdy z Was znajdzie ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.