Karkówka pieczona

Karkówka pieczona

Karkówka pieczona

Prosty sposób na przygotowanie w piekarniku smacznego mięsa, które można  serwować gorące do obiadu i na kolację, a na zimno po wystudzeniu do kanapek. -- Świeży kawałek karkówki 1,5 kg płuczemy w zimnej wodzie i obsuszamy. Potrzebujemy jeszcze smalec ~70 g, 1 łyżeczkę soli i czubatą łyżkę przyprawy do mięsa.  Z mięsa odcinamy zbędne kawałki `~400-500g, które spożytkujemy na jakiś szybki gulasz. Do naczynia wkładamy pocięty w kawałki smalec, a mięso posypujemy z każdej strony solą. Jak już nasza kar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, karkówka, kolacja, kanapki, obiad, gulasz, mięso na obiad, karkówka na obiad, mięsa pieczone, karkówka w cebuli, pieczona karkówka, karkówka pieczona, szybka kolacja, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.