PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA
PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA
Przepis na : deser
Pain perdu czyli « odzyskany chlebek », to jeden z moich ulubionych francuskich deserów, który może również stanowić świetną przekąskę na podwieczorek. Słodziutki i rumiany, podany z konfiturą lub smażonymi owocami, palce lizać! Można go również podać na śniadanie. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a w domu nie mam akurat odpowiednich składników do przygotowania jakiegoś deseru lub ciasta, robię wtedy „pain perdu”, jest to również świetny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba. Przygotowanie 20... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
figa, francuskie, śliwka, chleb, miód, deser, desery, śniadanie, czereśnie, sok, śniadania, jajko, ciasto, konfitura, przekąski, przekąska, syrop, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, sposoby na jajko, ciasto ze śliwką, ciasto ze śliwką na szybko, szybki ciasto, szybkie ciasto, szybki deser, szybkie śniadanie, szybkie przekąski
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz