Pierś z kaczki z chrupiącą skórką i okrasą. Przepis na przyrządzenie doskonałej piersi z kaczki

Pierś z kaczki z chrupiącą skórką i okrasą. Przepis na przyrządzenie doskonałej piersi z kaczki

Rumiana skórka, soczyste mięso, a do tego chrupiąca okrasa. Jedliśmy ostatnio doskonale przyrządzoną pierś z kaczki, oczywiście zaraz przyrządziliśmy taką w naszej kuchni, aby podzielić się z wami przepisem. Przepis na pierś z kaczki z chrupiącą okrasą Składniki: 1 pierś z kaczki ze skórą, 1/4 winnego jabłka bez skórki i pestek, 1 kromka zwykłego chleba pszenn0-żytniego, sól, pieprz. Jak zrobić pierś z kaczki z chrupiącą okrasą? Pierś z kaczki po wyjęciu z lodówki oprósz solą i pieprzem, następnie pozostaw na z...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.