Rumiana skórka, soczyste mięso, a do tego chrupiąca okrasa. Jedliśmy ostatnio doskonale przyrządzoną pierś z kaczki, oczywiście zaraz przyrządziliśmy taką w naszej kuchni, aby podzielić się z wami przepisem. Przepis na pierś z kaczki z chrupiącą okrasą Składniki: 1 pierś z kaczki ze skórą, 1/4 winnego jabłka bez skórki i pestek, 1 kromka zwykłego chleba pszenn0-żytniego, sól, pieprz. Jak zrobić pierś z kaczki z chrupiącą okrasą? Pierś z kaczki po wyjęciu z lodówki oprósz solą i pieprzem, następnie pozostaw na z...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...