chleb - 26084 przepisów (strona:403/1739)

Tosty z szynką i serem 190

serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i przepis przedstawiam poniżej. Składniki 2-3 kromki chleba tostowego 2-3 plasterki sera gouda lub innego 2-3 plasterki szynki Ketchup Przepis na tosty z szynką i serem Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza Szynkę i ser ułóż(...)chlebie, włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz do momentu aż ser się nie roztopi Wyjmij i posmaruj ketchupem. Smacznego! Artykuł Tosty z szynką i serem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb baltonowski z mieszanki gotowej 131

instant dodałam: 2 łyżki ziaren słonecznika, 2 łyżki oliwy, 1 przetarty gotowany ziemniak ok. 300 ml letniej wody, łyżeczkę miodu Przygotowanie : Postąpiłam zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu mieszanki Chleb piekłam w garnku żeliwnym, na kamieniu.    Mogłam przykryć wierzch chleba, bo przypiekł się ciut za mocno. Ale to nie wpłynęło na jego smak. Wypiek był naprawdę udany(...)gotowych mieszanek by chlebek na pewno się udał. Jest satysfakcja, że chlebek udany, własnoręcznie wyrobiony i upieczony w domu.  Mieszanka 1 kg starcza na wypiek dwóch takich bochenków chleba

Proste Potrawy
CHLEB NA DROŻDŻACH CODZIENNY 187

Pyszny, pachnący chleb, który przygotujecie z kilku zaledwie podstawowych składników. Pięknie pachnie, ma chrupiącą skórkę i mięciutki sprężysty środek. Dzięki długiemu wyrastaniu jest lekki, nie pęka i nie kruszy się po upieczeniu. Niewiarygodne, że bez najmniejszego wysiłku, ot tak, można mieć w domu naturalny i pachnący chleb.  SKŁADNIKI 3 i 1/2 szklanki (470 g) mąki pszennej chlebowej(...)wyrośnięte ciasto (zsuwamy bezpośrednio ze ściereczki). Przykrywamy pokrywką (lub folią aluminiową), wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut, zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne  15-20 minut, aż chleb się zrumieni. Studzimy na kratce

cool and minty
Żytnio - orkiszowy chleb na zakwasie z pestkami dyni 141

Dobrego chleba nigdy w domu dość, czy do kanapek do pracy, czy szkoły, czy do np. włoskiej bruschetty , czy na grzanki, tosty lub jako dodatek do zupy. Polecam zatem dobry, chleb na zakwasie, jest miękki i sprężysty w środku, z chrupiącą skórką na zewnątrz, jest rewelacyjny. Łatwy w wykonaniu i szybko znika, spróbujcie. Żytnio - orkiszowy chleb śniadaniowy z ziarnami. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Śniadaniowy chleb z Alaski 116

pyszny bochen, który zachwyci Wasze podniebienie tak jak i moje zachwycił. Chleb upieczony jest ze sporą ilością miodu ale nie jest słodki, idealny do kanapek zarówno z serem czy wędliną. Jeśli nie potrafisz upiec chleba lub jeszcze nie piekłeś, ten bochen na pewno Ci się uda, polecam. Zakwas zrobicie według przepisu poniżej. Chrupiące migdały w jego wnętrzu idealnie pobudzą przewód(...)pokarmowy do pracy z rana czy z wieczora. Chleb na zakwasie pszennym, z miodem i migdałami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki chleb orkiszowy – na drożdżach. 124

foremkę równomiernie (w tym celu najlepiej użyć łyżki drewnianej). Nakrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w temperaturze ok. 180ºC przez ok. 50 minut. Upieczony chleb po kliku minutach wyjmujemy z foremki i przekładamy go na kratkę do całkowitego wystudzenia – należy też ostrożnie usunąć papier do pieczenia. Przydatne: Użyłam foremki o wymiarach(...)spokojnie można użyć większej Chleb ze zdjęć był pieczony w piekarniku gazowym Smacznego

rozgotowana
12 przepisów na domowe pasty do chleba (wegetariańskie) 153

Szukacie pomysłu na domową pastę do chleba? Hummus, pasty z czerwonej i białej fasoli, ciecierzycy i grochu. Dipy z pieczonego bakłażana, papryki i dyni piżmowej. Niektóre tradycyjne, zaczerpnięte z kuchni śródziemnomorskiej, inne to moje własne pomysły. Przed Wami zbiór moich ulubionych, sprawdzonych past do chleba, które urozmaicą Wasze kanapki. Dobrze smakują też z pokrojonymi w słupki warzywami. Wszystkie przepisy(...)pieczonej dyni piżmowej z dodatkiem jogurtu, pasty tahini oraz czosnku. Pasta jest słodkawa w smaku, dobra dla dzieci. Czy macie już swoje typy? Który przepis na pastę do chleba spodobał Wam się najbardziej? A może podzielicie się swoim ulubionym przepisem

Chilli Czosnek i Oliwa
Żytni chleb na drożdżach z kawą i pieprzem czerwonym 108

Znalazłam ten przepis u Pawła i koniecznie musiałam go wypróbować. Chleb jest sprężysty, z chrupiącą skórką, z lekką nutą pieprzu czerwonego. Idealny do kanapek, miodu, dżemu i innych dobroci. Polecam ten chleb bardzo gorąco. Chleb żytni z kawą i pieprzem czerwonym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CHLEB Z WIŚNIAMI 225

Patrząc na ten chleb, pomyślałabym, że jest z dodatkiem czerwonej kapusty. Nie sądziłam że wiśnie tak go zabarwią :) Pomysł zaczerpnęłam z książki "100 znakomitych chlebów" autorstwa Paula Hollywooda. Chleb jest na drożdżach. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Chleb z oliwkami 89

Chleb z oliwkami to chleb który sam w sobie już jest posiłkiem, sycący i treściwy. Dla mnie wystarczy tylko masło do niego i posiłek gotowy, niemniej jednak pasuje idealnie do sera czy wędliny, polecam. Chleb z oliwkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenno - żytni na zaczynie ze złotym lnem 104

Dziś pyszne bochny chleba na zaczynie. Chleb jest miękki w środku i ma chrupiącą skórkę a do tego pyszny len na wierzchu sprawia że pachnie orzechowo. Polecam gorąco na śniadanie. Chleb pszenno - żytni na zaczynie ze złotym lnem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fougasse - chlebowy liść z Prowansji oraz "Polak sprzeda zmysły" 160

Fougasse to tradycyjny chleb wypiekany w Prowansji najczęściej z oliwkami, ziołami, orzechami lub serem. Na wzmiankę o nim natknęłam się, czytając "Rubinowe czółenka" Joanne Harris, a potem zaczęłam szukać więcej informacji o nim. Pod względem smakowym przypomina włoską focaccię. Zazwyczaj nadaje się mu charakterystyczny ażurowy kształt liścia, choć niektórzy doszukują się w nim kształtu liry. W książce Petera Mayle(...)Gerarda Auzeta pt. "Wyznania francuskiego piekarza" z kolei fougasse to spłaszczony chleb ponacinany w dekoracyjny wzór i złożony na pół, napełniony słodkim lub pikantnym nadzieniem. Na taki rodzaj fougasse też przyjdzie czas. Na razie ziołowy fougasse z oliwkami w kształcie liścia. Składniki (na 2 chlebki): 500 g mąki pszennej typ 480 50 g razowej mąki pszennej 8 g soli

Weekendy w domu i ogrodzie
4 składnikowy chleb pszenny na drożdżach 98

Taki szybki chleb dziś upiekłam, właściwie to nie tyle szybki co bez nadmiernego nakładu pracy. Czasu miałam mało a i składników mało, zakwas niedokarmiony, bo i tak mi się zdarza więc nie pozostało nic innego jak upiec na drożdżach. Zarobić ciasto i pozostawić je samemu sobie w lodówce. Zamieszałam, zakręciłam, wstawiłam do lodówki a na drugi dzień do piekarnika(...)chleb upieczony, zachęcam do spróbowania wypieku. Zaczynamy. 4 składnikowy chleb pszenny na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb orkiszowo - gryczany ze szpinakiem 99

Taka innowacja chlebowa z użyciem różnych mąk. Mąka gryczana w połączeniu z orkiszową tworzą dobry duet a dodatek szpinaku wzbogaca chleb o żelazo. Chleb jest wilgotny, zwarty i pożywny. Polecam do upieczenia, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Chleb ze szpinakiem na mące gryczanej i orkiszowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chrupiąca serowa przekąska z sosem czosnkowym (z chleba tostowego) 225

Chrupiąca serowa przekąska z sosem czosnkowym (z chleba tostowego). Prosto, szybko i pysznie. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie przekąski. Proste składniki, pyszny serowy środek i sos do maczania. Spróbujcie Poniżej składniki na 2 porcje. Oczywiście ilość dostosujcie do własnych potrzeb (sera również można nałożyć więcej). Składniki: (na 2 porcje, ilość można zwiększyć w zależności od potrzeb) około(...)łyżek startego żółtego sera 6 kromek chleba tostowego (bez dodatków) 2 większe jajka bułka tarta sól i czarny mielony pieprz olej do smażenia Na sos: mały jogurt naturalny (nie powinien być rzadki) około 3-4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku duża szczypta suszonej bazylii Przygotowanie: Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt naturalny z majonezem, startymi ząbkami czosnku

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania