Babaczki cytrynowe z polewą lukrową

Babaczki cytrynowe z polewą lukrową

Babaczki cytrynowe z polewą lukrową

Przepis na : deser

 Szybkie babeczki cytrynowe, pięknie pachnące, wilgotne i idealnie słodkie. Składniki: szklanka mąki, 3 jajka M,  łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru pudru + pół szklanki opakowanie cukru ze skórką cytrynową, skórka z jednej średniej wielkości cytryny, 2-3 łyżki soku z cytryny, pół szklanki oleju, 1/3 szklanki mleka, szczypta soli. Przygotowanie: W jednej misce mieszamy mąkę z łyżką cukru pudru, cukru ze skórką cytrynową, proszkiem do pieczenia, otartą skórką cytrynową. Żółtka oddzielamy od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.