
Te kruche maleństwa z dodatkiem konfitury malinowej i białej czekolady są absolutnie pyszne. Z powodzeniem mogą zastąpić mazurek wielkanocny, a także będą smakowitą ozdobą świątecznego stołu. Ich wykonanie nie jest zbytnio skomplikowane, tylko odrobinę czasochłonne, ale możecie je przygotować 2-3 dni wcześniej. Ciasto: 2 1/2 szkl. mąki kostka margaryny lub masła 15 dkg smalcu 1 szkl. cukru 5 żółtek 1 jajo Mąkę siekamy z margaryną i smalcem, dodajemy cukier, żółtka i jajo i szybko zagniatamy ci... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...