
Składniki: (na 10-12 babeczek) 225 g mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 175 g drobnego cukru 3 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 175 g roztopionego masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Do dekoracji: 400-500 g śmietany 36%- ja zawsze staram się używać śmietanę z firmy Piątnica, która jest już ubita/sztywna, jeśli użyjecie innej firmy śmietana może być w płynie-należy ją wtedy ubić na sztywno; 1-2 łyżeczki cukru pudru Barwniki spożywcze w żelu, ja użyłam: czerwony, niebieski... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...