Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie

Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie

Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie

Z pasztetu farsz do ciasta francuskiego przygotowałam, które w roladę pozawijałam. W krążki pokroiłam, do foremek na babeczki przełożyłam, oliwki dodatkowo dodałam i w piekarniku wypiekałam. Takie babeczki idealnie same z dodatkiem np. rukoli można zjadać, z gorącym kubkiem czerwonego barszczu podawać, idealne na świąteczne biesiadowanie, lub w czasie karnawału smakowanie. Farsz to pasztet, camembert, dobrze zmiksowany, z ozłoconą dymką, pieprzem, chili i szczypiorkiem został zmieszany. Składniki na ok. 12 sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, tarta, ciasto, mielone, babeczki, roladki, ciasto francuskie, bułki, rukola, barszcz czerwony, barszcz, przekąski, boże narodzenie, przekąska

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.