Savarinki.

Savarinki.

Savarinki.

Przepis na : deser

Savarinki. Duża babka Savarin nosi nazwę na cześć francuskiego smakosza, prawnika i polityka Anthelma Brillat-Savarina. Napisał on pełną humoru książkę pt."Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej" ,z której sporo myśli przypadło mi do gustu.  Babka Savarin jest drożdżowa ,z otworem w środku ,nasączona obficie ponczem rumowym , wypełniona bitą śmietaną i owocami. Dzisiaj proponuję jej miniaturki czyli savarinki. Z braku małych foremek z kominkiem pieczemy w innych i układamy śmi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, babki, ciasto, jajko, cytryna, pieczenie, sosy, bita śmietana, francuskie, lekka, drożdżowe, syrop, desery, deser, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, sos do jajek, lekkie ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto owocowe, deser z owocami, deser owocowy

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.