Sezon na jagody w pełni, więc nie może zabraknąć tradycyjnych jagodzianek. Jeżeli komuś znudził się zwyczajny kształt tych przepysznych drożdżówek, proponuję je upiec w formie na babeczki . CIASTO: 3 szklanki mąki 25g drożdży 1 szklanka mleka 5 żółtek 1/3szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100g masła szczypta soli 1 małe jajko NADZIENIE: 1 1/2 szklanki jagód 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 1 szklanka kruszonki Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki cukru i pół szklanki ciepłego mleka. Rozetrzeć i pozostawić na 10 ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.