Pyszne, małe babeczki. Wilgotne i aromatyczne. Takie na 1 kęs, bo piekłam je w maleńkich, silikonowych foremkach o dwóch rozmiarach. Bardzo proste do zrobienia, a przepis można sobie modyfikować dowolnie. Ja upiekłam je "łaciate" czyli kakaowo-cytrynowe, ale są pyszne także w wersji tylko cytrynowej. Do mojej cytrynowej części dodałam 3 krople barwnika żółtego, stąd intensywniejszy kolor od naturalnego. Składniki: 2 jajka 75 ml oleju (ok 1/2 szkl) 200 ml mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...